Monday, 26 December 2011

KONTROVERSI...... fuh..........


kontroversi melanda diri.... sabar je lah.. macam2 cerita yang tak betul orang buat pasal diri aku nieh... dunia nak kiamat camnielah keadaannya. tak pe.. buat don't know je... eh, mane boleh!!! tercalar maruah aku!!! t orang fikir buruk pasal aku pulak.. kalau aku dgr ape2 je cerita tak betul pasal aku, memg aku gali dalam2 sape yang cakap tuh... tak akan ade yang terlepas... hahaha... 

kita sendiri dah belajar kan... memfitnah itu adalah dosa besar.... kalau tak percaya, gi search la kat google pasal fitnah.... t keluar lah macam2 ayat alquran atau hadis ynag menyatakan hukum mengumpat...emmmm... sepanjang aku sekolah, aku memang tak habis2 dihujani dengan gosip,.. bukan nak kata aku ni glamour or popular, tapi entah kenapa, aku kena gosip pulak... orang lain pun ade jugak.. tapi aku tak tahulah story diorang tu.... biar je...hehehe... cam selfish pun ade... tp nak buat ape dengar gosip kan... buat dosa adelah... gosip yang kat sekolah lama (smk dato' seth, yong peng) aku tak nak cerita... ni nak cerita yang kat samura... lagi hot and panas2 cam pisang goreng baru keluar dr kuali and minyak panas tu... hahaha... mase aku form4, diorg sibuk jaja cerita aku suke sorg budak nieh.. tp tak serius sgt lah.... hahaha... then lama2 diorg diam sebb aku pun tak tunjuk reaksi sangat kat budak tu and die pun senyap je... senang kata dua2 simpan je... aku tau die tahu aku suke die tapi bile kitorang jumpe or berbual, kitorang buat don't know je... cam nothing happened... hahaha... kat kepala ni, tak terfikir pun nak ber'couple' nie...hahaha... mase form 4 sikit je... tapi mase form 5, fuh, lagi bertimbun... hahaha... cam wartawan2 melodi cari cerita pasal artis... gossip ni bermula mase satu malam nieh... aku handle event kat sekolah... malam kesenian islam... 2 april 2011... segalanya bermula... disebalik cerita gembira malam tu sebb rumah aku dapat johan keseluruhan, aku juga kena tempias gosip yang tak memasal terpalit kat aku...hahaha... disebabkan tindakan aku memberi hadiah kepada salah seorang junior sebb die menang event malam tuh pun jadi gossip.... yang aku geram bila ceritanya dimanipulasi... ada pihak yg kata, aku bg hadiah tu sambil melutut kat depan budak tuh... ya Allah, aku tak hilang akal lagilah... tak kan nak buat kerja giler tu depan semua budak kelas die... aduhai.... sejak kejadian tuh, aku mula dikaitkan ade hubungan istimewa dengn budak tuh... hahaha.. padahal aku ni tak de perasaan ape2 pun... lebih2 je diorg tuh... nasib baik lah ade yang tolong selamatkan aku... sape yang selamatkan?? adelah, tapi budak lelaki... my junior... hahaha.... tq dik, hahaha....
setiap kali aku rapat dengan budak perempuan mesti aku kena gosip, padahal aku kawn je kot... berbual pasal ape je... pasal homework, belajar... tak lebih dari tu ye... hahaha... tak pelah, mungkin ini sebagai ujian untuk aku... tabah je lah hadapi semua tuh... bukannya aku nak benda tu jadi... kalau aku nak elakkan, susah jugak sebb nanti aku tak cakap dengan budak perempuan langsung ke???? susah betul tu.... emmm.... setakat nie je kot nak cerita....
akhirulkalam, KURANGKAN KONTROVERSI, TINGKATKAN PRESTASI... YEAH!!!! HAHAHA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...