Saturday, 12 May 2012

SM SAINS BATU PAHAT--- SEGALANYA BERMULA DI SINI

TANGGAL 1 mei 2012, semangat sangat2 nak ke sekolah menengahs sains batu pahat, di jalan tanjung labuh, batu pahat, johor. maklumlah.. nak sambut kedatangan pelajar2 baru sebagai batch perintis di sekolah menengah sains batu pahat. Kami semua dengan rela hatinya,(insyaallah) menjadi sukarelawan untuk membantu proses pendaftaran pelajar dan majlis yang akan diadakan. Sekolah yang baru dibuka, mestilah takde org.. melainkan guru2....


jadi, nak dijadikan cerita.... sesi pendaftran pun bermula dan seramai 88 orang pelajar mendaftar pada hari pertama.. bilangannya bertambah dr hari ke hari selepas itu. Sekarang bilangan pelajar (setakat 11 mei 2012) adalah seramai 34 orang pelajar lelaki.. yang perempuan tak tahu sebb saya tak kira... hahaha...




SO HARI2 SETERUSNYA, bermulalah sesi orientasi.... alhamdulillah dapat jadi fasilitator bersama rakan2 samura yang lain... aktiviti yang dilakukan pada malam hari adalah bersama kaunselor, Puan Long... gambar2 minggu pertama orientasi boleh tengok dekat sini..... KLIK SINI UNTUK LIHAT GAMBAR




SETERUSNYA SEMASA WAKTU RIADAH fasilitator telah adakan pertandingan explorace, futsal, bola baling, bola jaring dan juga bola keranjang... tahniah kepada rumah2 sukan yang berjaya


























6 comments:

ichaaaa said...

Apa syarat kemasukan SEHEBAT untuk form 1 ?

Mohd Ikmal said...

maaf, saya x tahu.... ichaaa, sehebat ni sekolah berasrama penuh... jadi kemasukannya dikendalikan oleh bahagian kemasukan sekolah berasrama penuh ,kementerian pelajarn....

Syafiqah said...

Assalamualaikum. Saya bakal bersekolah di SEHEBAT tahun depan inshaa Allah. Nak tanya sikit. Baju sekolah murid perempuan, memang wajib cotton ataupun tidak?

Mohd Ikmal said...

maaf lambat balas comment kamu, xde masalah untuk pakai sebarang jenis kain... :)

Anonymous said...

Assalamualaikum..bila keputusan murid2 ke SEHEBAT akan keluar?

Anonymous said...

Jenis kain x kisah janji putih dan x jarang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...