Thursday, 28 June 2012

ASASI SAINS UiTM PUNCAK ALAM, SELANGOR

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada smua pembaca blog nie..
dah lama tak post kat blog nie...
berhabuk dah.. hahaha



maklumlah.. tak sempat.. banyak kerja dan agak busy dengan kehidupan baru sebagai seorang mahasiswa di universiti nie... alhamdulillah, impian untuk study kat UiTm menjadi kenyataan.. tapi ramai juga yang tanya, kenapa aku nak belajar kat UiTM.. result bagus tak nak ke minta kat _M ? tulah salah satu persoalan yang sangat ramai org tanya.. perlu sangat ke masuk _M tu? UiTM tak bagus ke? siapa kata tak bagus? kakak aku pun dulu student UiTM juga, degree in Science Biomolecular.. hebat kan... so, jgn nak bandingkan sangat universiti mana pun.. yang penting kalau kita dapat manfaatkan sepenuhnya lecture and all the things kat sini, insyaallah semuanya akan jadi ok dan tak mustahil akan dapat 4.00.... 

stop talking about that, so we enter the next chapter..

nak dijadikan cerita, aku daftar on 3 jun 2012.. 
4 hari MDS yang sangat memenatkan fizikal dan mental... tapi it's ok lah coz kat asrama dulu pun camtu gak... 

my roommate? my housemate?

emm.. semuanya ok je...,. takde masalah dengan diorg semuanya... yang penting kena amalkanlah sikap kerjasama, toleransi dan bertanggungjawab.., satu lagi yg penting adalah kejujuran dalam diri setiap org..

my lecture? start one week after register...

asasi sains macam biasalah ambil 6 subjek, bio, kimia, fizik, maths, agama, and english

diletakkan dalam group D9.. emm. ok je kelas tu,.... takde masalah lah dnegan diorg semua.. cuma cam biasalah.. aku nie pemalu sikit bila dgn org baru... 

kawan?

ramai sesangat.. lagi2 yg dari SAMURA.. tak cukup lau nak kira guna tangan...
selalu lepak dengan cino, faizal dan geng2 yang lain.. lecture pun dapat satu group.. seronok dan senang lah sikit kerjanya.

alhamdulillah, setelah lama kat sini, semalam dilantik sebagai pengerusi kelab berbasikal under miss syakireen.. haha.. insyaallah akan laksanakan tugas dan tanggungjawab yang diberikan dengan penuh amanah...

so, ini sajalah coretan kali ini.. lain kali ada masa, tulis lah lagi... nak gi siap2 untuk solat and gerak ke DKK12 untuk lecture chemistry dengan PM Dr. Sim Lai Har... semoga tak mengantuklah dalam kelas nanti.. coz 2 jam kelas.. lama tu.. lagi2 dh ptg.. surely akan terlelap sekejap... ok 

Maassalamah
wailalliqa'

Assalamualaikum...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...