Wednesday, 26 September 2012

USAHA TAK HALAL...



SEMUA ORANG mesti nak berjaya kan... kalau nak berjaya, mesti kena usaha kan? tapi macam mana usahanya tu? kalau cakap pasal usaha pulak, memang bermacam2 jenis usaha yang orang buat kita boleh tengok. Ada yang sanggup belajar sampai lewat malam, ada yang tak tidur langsung, n bermacam2 macam lagi. lepas kita dah usaha, mesti kita akan rasa seronok bila dah berjaya kan.. betul x? saya rasa betul sebb saya sendiri rasa macam tu. Tapi, nak tanya pulaklah kepada mereka yang usaha secara tidak halal ni. macam mana rasanya bila dapat keputusan? seronok jugak ke? bangga ke dengan diri sendiri? ucap 'Alhamdulillah' ke ? apa yang saya maksudkan dengan usaha tak halal ni? macam pelik je bunyinya kan? usaha tak halal nie sama jelah dengan anda semua meniru, sabotaj, tikam belakang, pecah masuk curi soalan n lain2. mungkin bila kita menipu untuk berjaya nie membuahkan hasil kita cakap "ah, tengok nie, ok je lagi result aku, tak teruk pun"... tapi kita kena ingat, Allah tak bagi balasan on the spot sangat.. mungkin the next exam pulak Allah balas kan? so kenalah kita ingat2kan diri kita sendiri dan org sekeliling kita.


Saturday, 22 September 2012

JOURNEY TO THE END OF SEM. 1 ASASI UiTM PALAM

emm... sedar tak sedar dah hampir 3 bulan kat UiTM PALAM nie...

test1 sudah, test 2 pun sudah nak sampai ke penghujungnya.... 

next month ade final exam.. emm... cuak lah pulak... 

harap2 dapatlah 4.00 and capai cita2 nak jadi Guru Cemerlang Biology ...

macm2 dh aku buat dekat u ni...seronok... selalu study bersama rakan2.. Cino, Stalker,...

tak kering gusi dengar celoteh BonBon@Alifasa... Azmeer... aidil.. Afiq.. walaupun bukan classmates, tapi seronok bersama mereka.. tak lupa juga untuk Hafiz Harman shah @ Neslo....haha

tq to all D9 members too

to my housemates.. walaupun jrg berada di bilik dan di rumah... agak busy ye dgn tugasan kelas dan hal2 peribadi... 

agak2nya dapat lagi tak lecturer n titor yg sama untuk sem depan... 

tq to Dr. Sim Lai Har... chemistry and Miss Hairunnisa tutor

to madam khadijah n puan roselah.. mathematics

sir megat n madam nurul huda... 

miss siti sabrina and madam mazhani for biology...

ms. sathiya BEL260

ustaz ramwan CTU085...

haha.. ni gambar berangan jadi ketua kursus biology... credited to Madam Mazhani Muhammad.. my lecturer biology.... hahaha

kat bawah ni gambar2 kawan2 masa lepas siapkan video biology.. calvin Cycle/ dark Reaction....



amirah n kecik... 


sue hantu pocong

iema the pontianak


faz.. my hantu kum-kum







sedap nama enzyme nie.. macam biskut...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...