Sunday, 2 December 2012

The Starting of a New semester for Foundation Science

semester satu dah pun tamat 12 oktober yg lalu... so hari ni, 2/12/12 aku dah balik ke  puncak alam untuk teruskan semster yg kedua. alhamdulillah result semester satu adalah seperti yang ditarget. seronok dapat capai apa yg terhajat di hati. seronok juga dapat jumpa kembali rakan2 yg dahulunya sama2 berjuang semasa semester satu. tak sabar rasanya nak mulakan semester dengan sesi kuliah yang pertama hari esok. kalau tengok jadual, almost semua lecturer sama seperti smester yg lalu kecuali biology. dah tak bersama Puan Mazhani. dah tukar dengan Miss Nor Lizayati. Emm... tak kisahlah siapapun yang mengajar. asalkan niat di hati sentiasa ingin belajar dan mengejar ilmu. kalau tengok rakan2 yg lain, semua macam dah bersemangat. ade yang kata nak tebus kembali semster pertama mereka. ada juga yang sampai tak bawa laptop atas alasan nak fokus. kalau bawa laptop nnti main game saja. tapi bagi aku, laptop ni kemudahn yg aku perlukan. tq kat along coz bg pinjam laptop dia memandangkan dia dah guna laptop company. aku nie jenis yg tak pandai main game, so aku yakin aku tak akan salah guna laptop nie. sekarang nie tunggu elaun dari KPT sajalah. yuran tu nak bayar guna elaun yg diberi. senang dan meringankan beban ibu bapa. 

untuk smester yg kedua ni, aku dah prepare macam2, dari segi nota ataupun bahan2 ilmiah. tq kepada rakan yg sudi membantu terutamanya Cino dan juga Phoelis. hahaha... tu nama samaran diorg. bukan nama sebenar ya... hahaha.. ok lah, cukup untuk kali ini... sehingga jumpa lagi..!!! :)

2 comments:

ciNtA hAtIKu said...

salam perkanalan..
http://cintacintahatiku.blogspot.com/

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...