Sunday, 7 April 2013

ASASI SAINS / ENGINEERING UiTM PUNCAK ALAM post 1

Adik2 yg dikasihi kerana Allah sekalian,,, blog post ni ditulis khas untuk adik2 yg ingin atau telah mendapat twrn ke ASASI SAINS DAN ASASI ENGINEERING di UiTM... pertama2nya, asasi kat UiTM ni buat masa sekarang memg kat Puncak Alam.. kecuali asasi law dan asasi tesl kat shah alam atau di kuantan... 

ok, sebelum pergi jauh, saya ni nak cerita lah sikit sebanyak pasal apayg ada kat puncak alam ni.... ok, firstly, kat sini selain ada asasi, ada juga Fakulti Sains Kesihatan dan Fakulti Farmasi.. tidak dilupakan juga Fakulti Pengurusan Perniagaan... Pusat Asasi terletak di tingkat 5, bangunan FSK 1,5 ..... buat masa ni, asasi  masih berada di puncak alam sementara menunggu kampus Pusat Asasi yg akan beroperasi di Dengkil... so, Asasi diterajui oleh :

Prof. Madya Dr. Rosli (pengarah)
Prof Madya Dr. Rozana(ketua asasi sains)
Tuan Syed Illah(ketua asasi kejuruteraan)
Prof. Madya Dr. Sim Lai Har (Pensyarah Kimia)
Prof. Madya Haji Ahmad Abdul Hamid (Ketua Kursus Fizik)
Puan Mazhani binti Muhammad(Ketua Kursus Biologi)
Puan Khadijah Abdul Hamid(Ketua Kursus Matematik)

ni kira org2 atas lah...

lecturer ade ramai... 

so, camne dengan syllabus??

kebanyakannya sama macam SPM tapi memg lebih advance lah...

walaupun namanya Matematik tapi belajar add maths ye... haha... but don't worry... senang je subjek2 ni... memglah dengar macam takut, tapi nnti dah pergi lecture, mesti faham... lecturer kat sini pun sedia membantu...

selain lecture, ade kelas tutorial untuk subjek2 sains... seriously cakap yg tutorial tu memg membntu anda semua untuk score A and dpt 4 flat... lab pun ade juga... untuk bio, kimia dan fizik je la kan...

OK, so, sepanjang berada di UiTM ni camne dengan  kemudahan penginapan?

kat sini, lelaki akan berada di kolej Angsana manakala perempuan di Kolej rafflesia...

tentang bilik penginapan ni,, korg nak pakat2 dengan kawan untuk dapat bilik yg sama atau rumah yg sama pun boleh... lagi senang kalau dah kenal kwn... masa daftar tu nnti pihak pengurusan kolej yg akan bagi bilik...

ok, satu bilik ada 2 org... dan dalam satu rumah ada 4 bilik/3 bilik.. jadi satu rumah akan dihuni oleh 8/6 org pelajar... tingkat paling tinggi untuk setiap kolej adalah tingkat 9... bermula dengan ground floor...







ok, untuk maklumat seterusnya, boleh tengok kat post yg lain... 



2 comments:

Anonymous said...

Klu amek asasi engineering ni...further degree nanti blh ke bidg engenerung je ke? Ke blh jugak msk kos perbankan @ kwngn

♥ AO ♥ said...

As slm, nak tya, asasi engineering ada dkt Uitm PALAM ja kaa? Dkat uitm lain ada tak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...