SAMURA

2 Februari 2010, pertama kali menjejakkan kaki di Sekolah Menengah Sains Muar, Ledang, Johor. Bumi Bertuah Samura. kata-kata pertama yang dapat dilihat sejurus masuk ke pintu utama Samura.




AZAMATRIX, Trial dah mula, semoga berjaya buat semua rakanku yang disana.............YOU AND ME 9A+ SPM 2011................


macam2 event ade berlaku dekat samura ni...... let me tell you 1 by 1.....


ni gambar masa program aspirasi tingkatan 5... my group... Limah Jr. dgn faci, Dr. Darfizi ...... 8 - 10 April 2011



 nie adalah program LEADERS SAMURA bersama IKRAM MUAR..... kat Kem Ayer Hitam, Muar....




nie event hari guru.. kelolaan MAHER... so sbg setiausaha, kenalah buat kertas kerja and melaksanakan program pada hari itu.... and pada hari tu jugak, aku kena main bola sepak guna kain pelekat.. hahaha...




hahaha.. ni event hari terbuka SAMURA... anjuran MAHER jugak... banyak kertas kerja kena buat untuk event nie... seronok, macam2 ade.. ade BBQ, melawat asrama, yang perempuan pergi asrama lelaki and vice versa...



hari koko.... aku jadi tukang masak untuk kelab SPBT... hahahaha.....pelbagai sejarah terlakar apabila KADET POLIS tidak dapat menjadi johan setelah selma ini menjadi johan... congrats KRS....


 EVENT MTK (malam tautan kasih)... satu lg event kelolaan MAHER... best.. hahaha.. sebenarnya MTK ni jatuh pd hari jadi aku... hahaha.. so seronok giler2... malam before hari jadi aku tuh, aku nga baring kat katil.. tiba2 datanglah sorang junior ni, minta aku ajar die addmaths, chapter Index Number... so aku ajarlah, sebb tu pun tajuk favourite aku... hehehe... lama jugak aku ajar die.. dr pukul 11.30 sampai satu setengah pagi...hahaha... balik2 je dorm, aku tengok ade hadiah atas katil... drpd classmate aku... ahahaa.. rupa2nya malam tu aku kena prank!!! takpe, sabar je... aku tak pernah tido lewat sampai 1.30 pagi kat asrama... tibe2 hari tu kena tido lewat... tp syukri cakap, die memang nak belajar tajuk tu pun,,,senang kata die buat 2 kerja dlm satu mase lah... sambil menyelam minum air...hahaha... thanks sesangat kat faqeh, syukri and nur hafizah yang buat surprise malam tuh... idea korang memang hebat...!!!!! hahahahaha.... malam MTK tuh aku tak buat ape2 sangat, coz aku tak bertugas untuk ape2 melainkan dah siap buat kertas kerja... jadi s/u ni busy time buat kertas kerja je... tp kenalah juga memantau keadaan... hahaha.. malam tu aku lepak dengan Aiman Hassan.... hahahaha...sampai ke dalam dorm tak habis bual dengan die malam tu....


19-23 Oktober 2011........ JOGJAKARTA AND SOLO!!!!!!! best giler trip 5 hari 4 malam kat indonesia ni... kitorang gi candi borobudur yang ade gambarnya kat dalam buku teks sejarah form 4 tuh... hahaha... gi melawat SMA Negeri 3 Yogyakarta and SMA Taruna Nusantara di Magelang.... then, kitorang gi shopping.... hahahaha.... rm357 = 1 juta rupiah... hahahaha... adelah aku beli souvenir sikit untuk kawan2 and family aku... banyak beli baju je.... first day, kitorang jalan2 satu kota jogjakarta and malamnya kitorang rehat sebb esoknya nak gi tugas rasmi melawat sekolah...








event nasyid aspuri kelolaan kelab nasyid samura (bukan kelab aku) hihihi.... terbuka untuk pelajar puteri bagi setiap rumah.. macam biasalah, kalau event yang melibatkan ciri2 keislaman ni selalunya rumah Pujangga yang menang... CONGRATS TO ALL PARTICIPANTS....

nie event last kat samura... malam rasa sayang a.k.a MRS... adalah anugerah kepada pelajar2 yang bg sumbgan kat sekolah... emmm... aku tak enjoy sangat event nie coz banyak masalah masa tuh... habis je acara kat dewan aku terus balik as my little bro, ajiq ajak balik.. die penat kot... kesian budak tuh... nak manja2 ngan abg die... hahahaha.... sorry to my friends coz aku tak dapat bersama malam tuh untuk aktiviti yang korang buat tu...

ha.... yang gambar lelaki dengan perempuan ni gambar dorm PUjangga 1... masa jamuan akhir tahun 2011... buat kat gazebo tepi kubur... hahaha... tq to family amir fauwaz (Kd 2012) coz support nasi ayam hari tu... masa ni ade tukar2 hadiah dengan semua ahli dorm... aku bg mastura... and aku dapat daripada Aqilah@Haessy (arifamily) hehehe... dapat hadiah yang sangat menyentuh kalbu drpd aqilah... tq semua.. love all arifamily.... hahahaha.... sebelum kitorang semua bersurai, juniors baling tepung and air kat kitorang.... reda je lah coz tahun lepas kitorang pun buat kat senior... karma... hahahaha...


huhuhu... nie yang sedih2 nieh... ni la THE SILENT KILLERS... hahaha... favourite game kat arifamily... gambar nie kitorang pose mase lepas habis main game silent killers kat kelas arif..... the best game kitorang main masa petang ni lah... hahahaha.... sebb first time aku jadi killer.. and yang kelakar tuh aku tak pandai kenyit mata... yang diorang ni pulak ade yang tak confirm dah mati gi tanya killer tu pulak... hahahaha.. macam2 kerenah... thanks korang coz introduce this game kat aku... banyak jugak new game aku belajar sejak duduk kat kelas kamu semua... CONCENTRATION, SILENT KILLERS... TRUE OR DARE... hahaha...and yang lain2 lah... (credited to all players... Hawa, Najwa, Ily, Ellyana, Mawar, Shahira) hihihi...


sesi fotografi bersama pengawas and Naqib SAMURA... kalau korang tengok kat gambar naqib tuh, aku yang pakai baju lain sikit tu... coz baju aku hilang... entah ke mana tah... kat asrama nie macam2 boleh hilang, selipar, baju, even sabun basuh baju pun boleh hilang... taubat cepat2lah sesape yang mengambil tanpa izin tu...



 gambar2 ni diambil dengan juniors yang disayangi... hahaha....before diorang semua balik untuk cuti akhir tahun... saat2 yang sungguh memilukan dan syahdu... masa nie jugaklah aku tau2 macam2 perkara yang aku tak tahu.. luahan hati drpd seorang junior... tanggapan mereka dekat aku.. pesanan mereka, tanda terima kasih and semualah... sebenarnya aku yang patut ucap thank you kat diorang coz kalau tak de diorang, kehidupan kat samura tu tak seronok... ape2 pun, jumpe korang semua next year di kelas masing2... 11 November 2011....

14 November 2011..... SPM 2011 bermula... dan berakhir pada 30 November 2011... last apper is Biology... sepanjang exam tuh aku lepak dengan dormate akulah,... Amirul Ezwan@Nelly and Huzarfur@Mulan... harap2lah dapat result yang terbaik untuk diri sendiri, mak and ayah serta sekolah... kalau boleh nak dapat 9A+.... emmm amin.... semoga semua kenangan bersama rakan2, keluarga and sesiapa sahaja akan menjadi kenangan manis kepada diri ini... good bye 2011 and welcome 2012... azam tahun baru???? biarlah ianya tersemat di hati kecilku ini... hahaha... tata and assalamualaikum....

1 comment:

sara zainol said...

ameen, semoga kamu berjaya ye adek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...